Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΤΡΑΧΩΝΕΣ 69-60

Μεγάλη μπασκετική παράσταση έδωσε ο Προφήτης Ηλίας σήμερα το βράδυ στα Καμίνια. Οι μάγκες από το λόφο κέρδισαν με 69-60 τους πρωτοπόρους και πανίσχυρους Τράχωνες, μετά από έξοχη εμφάνιση.
Ο Προφήτης από το πρώτο λεπτό μπήκε αποφασισμένος να πουλήσει ακριβά το τομάρι του, και οι Τράχωνες, που μάλλον δεν περίμεναν τόσο σθεναρή αντίσταση, βρέθηκαν από νωρίς να προβληματίζονται. Με όπλο τα μακρινά σουτ οι "κυανέρυθροι" κατάφεραν να χτίσουν διψήφιες διαφορές (28-18, 30-20) τη στιγμή που η ομάδα από τον Άλιμο έπαιζε μονοδιάστατα στην επίθεση, με τον Γρηγοράκο να μονοπωλεί τα σουτ. Η αντίδραση ήρθε όταν άρχισαν να σκοράρουν και οι υπόλοιποι Αλιμιώτες, και το ημίχρονο έκλεισε στο Χ, για να προηγηθούν οι φιλοξενούμενοι με την έναρξη της επανάληψης, τρέχοντας εκείνη την ώρα ένα σερί 12-0. Ο αγώνας γινόταν ώρα με την ώρα και πιο σκληρός, και οι δύο ομάδες συμβάδιζαν για ολόκληρη την τρίτη περίοδο, με τον κόουτς Κάσση να είναι απόλυτα ευχαριστημένος, βλέποντας πως όλα όσα είχε σχεδιάσει, έβγαιναν στο απόλυτο. Η ομαδική δουλειά κάλυπτε το έλλειμα
ποιότητας του Προφήτη, τελικά όμως η νίκη ήρθε δια χειρός... Φωστέρη. Ο "κοντός" μπήκε αφιονισμένος στην τελευταία περίοδο, και με πολύ μεγάλα σουτ έφερε ξανά μπροστά για τα καλά την "Μπάρτσα".  Οι υπόλοιποι ακολούθησαν στους ρυθμούς του και το 64-50 του 35ου λεπτού έδωσε αέρα νίκης στον Προφήτη, που διαχειρίστηκε το προβάδισμά του με ψυχραιμία και κράτησε σφιχτά το ροζ φύλλο. Μια νίκη που οι παίκτες μας πανηγύρισαν έξαλλα. Το δικαιούνται άλλωστε! Όπως και ο προπονητής μας Παύλος Κάσσης, που σήμερα ήταν πραγματικός μαέστρος από τον πάγκο.
Η διαιτησία των Λάτση-Μαυρέλη σχετικά καλή, με κάποια λάθη εκατέρωθεν που σε καμία περίπτωση δεν επηρέασαν την εξέλιξη του ματς. Όσο για τους Τράχωνες; Λένε πως η αξία του ηττημένου δίνει δόξα στο νικητή, και αν ισχύει αυτό, ο Προφήτης κέρδισε πολλή... δόξα σήμερα, καθώς η ομάδα από τον Άλιμο ναι μεν βρέθηκε σε κακή βραδιά, είναι όμως σαφώς μέσα στις 2-3 καλύτερες της κατηγορίας. Η σημερινή ηττά θεωρούμε πως δεν θα τους φράξει τον δρόμο προς την Α' ΕΣΚΑΝΑ, εκεί δηλαδή που αξίζουν να βρίσκονται, βάσει του υλικού που έχουν αλλά και της γενικότερης εικόνας που βγάζουν σαν σωματείο. Καλή συνέχεια στους Τράχωνες, και πάνω απ' όλα ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ στους παίκτες και τον προπονητή του Προφήτη Ηλία!
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΤΡΑΧΩΝΕΣ 69-60 (14-13, 30-30, 42-40, 69-60)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Λάτσης, Μαυρέλης
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Π. Κάσσης): Κάτσικας 8(2), Φωστέρης 29(6), Ευσταθίου 2, Κεραμειδάς 4, Καψοκόλης 5, Κουκουβάκης 7(1), Μιχαλακάκος 7(1), Ανδρέου 2, Γεωργάκης 3, Ντάσκας 2.
ΤΡΑΧΩΝΕΣ (Γ. Σολωμός): Κατσιέρης 6(2), Τσίκουρης, Κουτρόπουλος 5(1), Σαββίδης 2, Γρηγοράκος 21(5), Παπακωνσταντίνου 9, Καδδάς 4, Ξυνογαλάς 9, Καρκούλιας, Πετρόπουλος, Καπέτσης 4.