Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΕΙΡΗΝΗ 2005-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 2-3

Η ποδοσφαιρική μας ομάδα αποδείχθηκε για μια ακόμη φορά εφτάψυχη. Μετά από ένα "τρελό", όσο και συγκλονιστικό ματς, πήρε πολύ μεγάλη νίκη μέσα στη Νίκαια επί της ισχυρής Ειρήνης, χάρη σε ένα γκολ του Βρουλιδάκη λίγο πριν το τέλος. Έτσι, διατήρησε το αήττητο και παρέμεινε παράλληλα στο ρετιρέ της βαθμολογίας, συγκάτοικος με τη Θύελλα.
Από τα πρώτα λεπτά οι δύο ομάδες προσπάθησαν να επιβληθούν η μία στην άλλη μέσα στο γήπεδο και αυτό αποτυπώθηκε στα δυνατά μαρκαρίσματα και στο πάθος που έβγαζαν οι 22 ποδοσφαιριστές από την πρώτη στιγμή. Ωφελημένος από όλα αυτά βγήκε ο Προφήτης, που προηγήθηκε στο 21' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπουρδήμου. Την εσχάτη των ποινών κέρδισε ο ίδιος ο ομογενής φορ, όταν σε σέντρα του από τα αριστερά, η μπάλα βρήκε το απλωμένο χέρι του Σέκια. Καταφανής η παράβαση, παρότι οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα, κάτι που έκαναν σε όλο το ματς, χωρίς τις περισσότερες φορές να υπάρχει λόγος. Στο υπόλοιπο του πρώτου μέρους ο Προφήτης κλείστηκε αδικαιολόγητα πίσω, και μάλλον πρέπει να αισθανόμαστε τυχεροί που πήγαμε στο ημίχρονο με το υπέρ μας 1-0, καθώς οι "μπλε" σπατάλησαν πολλές ευκαιρίες, με σημαντικότερη το δοκάρι του Τζανιδάκη στο 33'. Στην επανάληψη η ομάδα του λόφου μπήκε πιο αποφασισμένη, και κατάφερε να πάρει καθαρό προβάδισμα σχεδόν με την έναρξη της, χάρη σε ένα πανέμορφο τέρμα του Αναστασόπουλου, με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή. Ο αγώνας φαινόταν να πηγαίνει κατ' ευχήν, με τους Νικαιώτες να δείχνουν μπλοκαρισμένοι, και να ασχολούνται περισσότερο με τον διαιτητή, παρά με το ίδιο το ματς. Ο Προφήτης διατηρούσε το υπέρ του 2-0 έχοντας κατεβάσει ταχύτητα, αλλά στο δίλεπτο 77'-78' έπεσε ο γενικός και χωρίς καλά-καλά να το καταλάβουμε, η Ειρήνη ισοφάρισε 2-2! Το παιχνίδι αναπόφευκτα έγινε γκραν γκινιόλ και οι δύο ομάδες άρχισαν να κυνηγούν λυσσαλέα τη νίκη, η οποία τελικά βάφτηκε κυανέρυθρη, χάρη σε ένα γκολ του Μανώλη Βρουλιδάκη. Μετά από κόρνερ του Διαμαντόπουλου και σέντρα του Βισβάρδη, ο "σκύλος" πήδηξε ψηλότερα από όλους στον... χαμό που γινόταν στην περιοχή της Ειρήνης, η κεφαλιά του πήρε περίεργη τροχιά, για να καταλήξει εντέλει στα δίχτυα του Μίχα και να ακολουθήσουν η έξαλλοι πανηγυρισμοί. Στο υπόλοιπο της αναμέτρησης (που έληξε στο 98'), κάθε άλλο παρά ποδόσφαιρο παίχτηκε, καθώς οι αντίπαλοι επιδόθηκαν σε σκληρά μαρκαρίσματα, πόλεμο νεύρων και αψιμαχίες, κάτι που εκ των πραγμάτων μας βόλευε, αφού έτσι καταφέραμε να κρατήσουμε το υπερπολύτιμο διπλό. Προς το τέλος αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Βρουλιδάκης. Η διαιτησία του Γιαννίκου κρίνεται ικανοποιητική, με τον νεαρό ρέφερι να μην ενδίδει στις συνεχείς διαμαρτυρίες των Νικαιωτών, που φώναζαν με το παραμικρό, και να βγάζει ένα πολύ δύσκολο, έτσι όπως εξελίχθηκε, παιχνίδι.
ΕΙΡΗΝΗ 2005-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 2-3
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιαννίκος
ΣΚΟΡΕΡ: 77' Τζανιδάκης, 78' Σιέκα - 21' Μπουρδήμος (πεν.), 47' Αναστασόπουλος, 84' Βρουλιδάκης
ΑΠΟΒΟΛΗ: 97' Βρουλιδάκης
ΕΙΡΗΝΗ 2005 (Θ. Αναστασίου): Μίχας, Κουκουνάκης Γ., Αλεξάκης, Σιέκα, Αβραμίδης (76' Ψαρόπουλος), Κούμης (65' Ερρίκος), Τζανιδάκης, Κουκουνάκης Σ., Νομικός, Κοττάκης, Τσολάκου(53′ Αναλυτής).
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Π. Δαούτης): Μέμπελι, Βισβάρδης, Σπυριδάκης, Βισβίκης, Καλλινικίδης, Βρουλιδάκης, Αναστασόπουλος (61' Μαχαίρας), Βέργος, Λάππας, Μπουρδήμος (64' Βασιλόπουλος), Σπυρόπουλος (69' Διαμαντόπουλος).