Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΑΕ ΡΕΝΤΗ 78-54

Έξοχος ο Προφήτης Ηλίας, συνέτριψε με 78-54 την ΑΕ Ρέντη στα Καμίνια, στο πειραϊκό ντέρμπι της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Β' ΕΣΚΑΝΑ.
Η ομάδα μας ξεκίνησε φορτσάτη το ματς και χαρακτηριστικό είναι πως το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με σκορ 26-8, με την "Μπάρτσα" να αποδίδει υπέροχο μπάσκετ. Οι Κουκουβάκης και Φωστέρης (κόντρα στην πρώην ομάδα τους) "κεντούσαν" και σκοράροντας συνεχώς, ο Κώστας στο ανοιχτό γήπεδο και ο Αντώνης από την περιφέρεια, είχαν αποσυναρμολογήσει πλήρως την άμυνα των φιλοξενουμένων. Παρότι είχαμε ένα νεκρό διάστημα, στο πρώτο πεντάλεπτο του δευτέρου δεκαλέπτου, με τον Ρέντη να μειώνει (26-17), οι μηχανές ζεστάθηκαν ξανά και το ημίχρονο έκλεισε στο +16 (40-24). Ο Χαραλαμπίδης, που μονοπωλούσε το επιθετικό παιχνίδι των "ερυθρολεύκων" είχε εγκλωβιστεί στην άμυνα του Προφήτη, και οι περισσότερες προσπάθειες που πήρε ήταν "τραβηγμένες". Στο δεύτερο μέρος, ο Προφήτης φάνηκε να έχει χαλαρώσει, μάλλον λόγω της διαφοράς στο σκορ, κάτι που παραλίγο να πληρώσει. Ο Ρέντης, βρίσκοντας πόντους από Σοκόλοφ και Νεδέλκο, πλησίασε μέχρι το καλάθι (47-45 στο 28') και το ματς "πήρε φωτιά". Εκεί ο Προφήτης ξαναπήρε μπρος, και παίζοντας και πάλι καλή άμυνα κατάφερε να ξαναπάρει διαφορά, που έγινε και πάλι διψήφια στο 32', (58-48) με ένα μεγάλο τρίποντο του Βουρνά, που έκοψε τα πόδια των Ρεντιωτών. Οι τελευταίοι δεν είχαν δύναμη να επιστρέψουν, και σταδιακά "παρατούσαν" το ματς, που ανέλαβε να τελειώσει ο Κάτσικας, σκοράροντας αρκετά στο τελευταίο δεκάλεπτο (το οποίο ήταν ανάλογο του πρώτου), αλλά και ο Πιστιόλης, που πήρε άριστα στα αμυντικά του καθήκοντα. Φυσικά όλοι όσοι έπαιξαν αξίζουν τα εύσημα, καθώς ο Ρέντης είναι δυνατή ομάδα, και σίγουρα θα παρουσιαστεί καλύτερος στη συνέχεια. Πολύ καλή η διαιτησία των Ζακεστίδη-Φραγκιαδάκη, αν και χρέωσαν συνολικά πέντε τεχνικές ποινές σε ένα σχετικά ήσυχο ματς, και αυτό είναι μάλλον ενδεικτικό των νέων κατευθύνσεων της FIBA, που έχει ζητήσει από τους ρέφερι να μην δείχνουν καμία ανοχή στις διαμαρτυρίες.
Χρόνια πολλά στον Μιχάλη Κεραμειδά, που σήμερα έκλεισε τααααα....
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ- ΑΕ ΡΕΝΤΗ 78-54 (26-8, 40-24, 53-47, 78-54)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ζακεστίδης, Φραγκιαδάκης
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Π. Κάσσης): Κάτσικας 11(1), Φωστέρης 23(2), Ευσταθίου, Κεραμειδάς 3, Βουρνάς 5(1), Κουκουβάκης 26(1), Μιχαλακάκος 3(1), Πιστιόλης 2, Γεωργάκης 2, Ντάσκας 3, Ιμπραημάκης.
ΑΕ ΡΕΝΤΗ (Δ. Σώχος): Χαραλαμπίδης Μ., Καλαϊτζάκης 2, Χαραλαμπίδης Λ. 25(2), Λευκόπουλος, Καρατζογλίδης 4, Μπίχτας, Θεοδωρικάκος 6, Σοκόλοφ 10, Λαουτάκος, Νεδέλκος 7, Τζοβάρας.