Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΑΣΤΕΡΑΣ ΝΙΚ.-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 1-2

Το τελικό 1-2 είναι πολύ φτωχό για να αποτυπώσει την καταφανή ανωτερότητα της ομάδας μας στο γήπεδο του Κορυδαλλού, πλην όμως η ουσία είναι οι τρεις βαθμοί, που μπήκαν στο σακούλι και μας έφεραν, έστω και προσωρινά, στην κορυφή της βαθμολογίας.
Ο αγώνας στο μεγαλύτερο διάστημά του ήταν ένας διαρκής μονόλογος της ομάδας του λόφου. Αν μάλιστα οι επιθετικοί μας δεν ήταν επιπόλαιοι στην τελική προσπάθεια, το σκορ θα μπορούσε να είχε πάρει πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις. Η επιλογή του Αστέρα να παίξει το τεχνητό οφ-σάιντ, ήταν αυτοκαταστροφική, καθώς οι κυνηγοί μας έβγαιναν συνεχώς στην πλάτη της άμυνας των Νικαιωτών. Και μπορεί στο 21' ο Μαχαίρας να νικήθηκε από τον Σωπιάδη, όμως στο 29' η πολύ όμορφη συνεργασία Διαμαντόπουλου-Μπουρδήμου κατέληξε στον Λάππα, που δεν συγχώρεσε και άνοιξε το σκορ. Όμως, λίγο πριν την εκπνοή του ημιχρόνου, ο Αστέρας ισοφάρισε από το... πουθενά, όταν η μπάλα έφτασε στον Χατζηλάρη, μετά από διπλό "τσαφ" στην καρδιά της άμυνάς μας, και ο αρχηγός του Αστέρα από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Μέμπελι. Στην επανάληψη, ο Προφήτης μπήκε αποφασισμένος να "καθαρίσει" το ματς, και το γήπεδο έγινε ακόμη πιο... κατηφορικό. Ο Μαχαίρας είχε δοκάρι στο 61', οι ευκαιρίες η μία μετά την άλλη χάνονταν, το άγχος για το "νόμο του ποδοσφαίρου" μεγάλωνε, αλλά τελικά ο Λάππας, που μέχρι έκεινη την ώρα έχανε τα εύκολα, τελικά έβαλε το δύσκολο, μια υπέροχη κεφαλιά, ανάμεσα στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο του Αστέρα, στο 69'. Οι ευκαιρίες δεν σταμάτησαν να χάνονται (τη... σκυτάλη πήρε ο Βενιός), ενώ προς το τέλος είχαμε και άλλο δοκάρι, σε φάουλ του Σπυριδάκη από πλάγια θέση. Πάντως δεν απειληθήκαμε, και το πολύ σημαντικό τρίποντο ήρθε, απέναντι σε μια ομάδα που μπορεί να είναι περιορισμένων δυνατοτήτων, σίγουρα όμως είναι μαχητική και θα κάνει αρκετές ζημιές. Καλή η διαιτησία του Μαρινάκη. Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι τρεις φετινές μας νίκες είναι με το ίδιο σκορ, 2-1!
ΑΣΤΕΡΑΣ ΝΙΚ.-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 1-2
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μαρινάκης (Άννινος, Κεφαλιάκος)
ΣΚΟΡΕΡ: 44' Χατζηλάρης - 21', 69' Λάππας
ΑΣΤΕΡΑΣ ΝΙΚ. (Σ. Ρούσσος): Σωπιάδης, Σισμανίδης (65' Πλεσσιάς), Τσίτουρας, Τσιμπλάκης (80' Καλογερόπουλος), Αράπογλου, Γάργαλης, Μάλκα, Στάθης, Πετράκης, Χατζηλάρης, Δερβένης.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Π. Δαούτης): Μέμπελι, Βισβάρδης, Σπυριδάκης, Βισβίκης, Καλλινικίδης, Βρουλιδάκης, Διαμαντόπουλος (54' Ευγενείας), Βέργος, Μπουρδήμος (73' Βενιός), Μαχαίρας (73' Σπυρόπουλος), Λάππας.