Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΠΕΡΑ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 53-49

Μεγάλη προσπάθεια έκανε η ομάδα μας σήμερα στο Βυζαντινό, και τελικά ηττήθηκε από το Πέρα στις λεπτομέρειες, αποκλειόμενη από τη συνέχεια του κυπέλλου.
Ο αγώνας ξεκίνηνησε με τις καλύτερες προοπτικές για τον Προφήτη, που χάρη στην ευστοχία του από την περιφέρεια προηγήθηκε με 6-18 στο 7'. Το Πέρα ισορρόπησε, και ισοφάρισε γρήγορα, 21-21 στο 16'. Από 'κει κι έπειτα, οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι, με το ματς να γίνεται ολοένα και πιο κλειστό και τις δυνατές άμυνες να έχουν τον πρώτο λόγο. Η ένταση αύξανε συνεχώς, (έπεσε και από μία τεχνική ποινή σε κάθε πάγκο) και το Πέρα, που προς το τέλος είχε σταθερά το προβάδισμα, αλλά ποτέ με περισσότερους από τρεις πόντους, προηγήθηκε 52-49 λίγα δευτερόλεπτα πριν το φινάλε. Το σύστημα έβγαλε τον Μιχαλακάκο μόνο του στη γωνία για το τρίποντο, αλλά η μπάλα δε μας έκανε το χατήρι και κάπως έτσι χάθηκε η πρόκριση. Σε αυτό το σουτ, αλλά και στις 0/4 βολές των Βουρνά και Κάτσικα στο τελευταίο δίλεπτο. Οι βολές ήταν και πάλι πληγή, όπως και το επιθετικό πρόβλημα απέναντι στη ζώνη. Αντίθετα, η ομάδικη άμυνα ήταν ως συνήθως το καλό μας χαρτί, και παρά τη δεδομένη απουσία από το ρόστερ ενός βαρύ ψηλού, καταφέραμε σε μεγάλο βαθμό να περιορίσουμε τον πολύ δυνατό Χερκελετζή, μέσα από ντουμπλαρίσματα και συντονισμένη αμυντική λειτουργία. Κρατάμε το πάθος των παιδιών, και την γενικά πολύ καλή προσπάθεια, και ελπίζουμε μέχρι την Πέμπτη να έχουμε διορθώσει κάποιες ατέλειες στο παιχνίδι μας, ώστε να είμαστε έτοιμοι εν όψει της πρεμιέρας του πρωταθλήματος στο «Βαρίκας».
ΠΕΡΑ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 53-49 (9-18, 27-28, 43-42, 53-49)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ουσταμπασίδης, Γερουλάνος
ΠΕΡΑ (Ν. Τσοσκούνογλου): Καραπιπέρης 2, Μητρόπουλος, Αρκουμάνης, Βαρδάλος 3, Χερκελετζής 8, Χολέβας 13(3), Λουκάκης 15, Πετρόπουλος, Αλεξανδράκης 12.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Π. Κάσσης): Ευσταθίου, Φωστέρης 9, Κάτσικας, Πιστιόλης, Κεραμειδάς 8(2), Βουρνάς 3, Κουκουβάκης 14(2), Μιχαλακάκος 3(1), Ανδρέου, Γεωργάκης 12(2), Λιοδάκης.