Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-Α.Ε.Κ.Τ. 51-40

Ο Κουκουβάκης ανάμεσα σε
Κωσταρέλλο και Χατζηχρήστο
Καλή αρχή και για την ομάδα μπάσκετ που πέρασε στην επόμενη φάση του κυπέλλου μετά τη νίκη επί της Α.Ε. Καλλιθέας στα Καμίνια με 51-40.
Η... συνταγή είναι γνωστή από πέρσι. Άλλωστε, με 11 από τους 12 παίκτες να είναι και την προηγούμενη χρονιά στην ομάδα, δε θα μπορούσαμε να δούμε κάτι καινούργιο, και εδώ που τα λέμε, γιατί να αλλάξουμε, αφού έτσι νικάμε. Άμυνα, λοιπόν, που σε συνδύασμο με τη διάθεση για τρέξιμο, μας έδωσε από νωρίς διψήφια διαφορά, 14-4 στο 6'. Η Α.Ε.Κ.Τ. επέστρεψε προσωρινά (14-10), όμως ο Προφήτης είχε ζεσταθεί και πήγε στα αποδυτήρια με +14, και έχοντας παθητικό μόλις 17 πόντων. Στην επανάληψη οι Καλλιθεάτες μπήκαν καλύτερα, σιγά-σιγά ροκάνισαν τη διαφορά, και έκαναν το ματς και πάλι ντέρμπι, φτάνοντας μέχρι το 38-34, έξι λεπτά πριν το τέλος, με κάρφωμα του Κωσταρέλλου στον αιφνιδιασμό. Όμως στην συνέχεια, δύο απανωτές "βόμβες" από Γεωργάκη και Κουκουβάκη, επανέφεραν τη διαφορά σε διψήφιο νούμερο, και κάπως έτσι η ομάδα του λόφου οριστικοποίησε τη νίκη-πρόκριση. Από τον Προφήτη Ηλία, που σε γενικές γραμμές έκανε καλή εμφάνιση, δε ξεχώρισε ιδιαίτερα κάποιος, καθώς η νίκη οφείλεται κυρίως στην ομαδική άμυνα. Από την Α.Ε.Κ.Τ. άρεσε περισσότερο ο Κωσταρέλλος. Άριστη η διαιτησία των Μαραβέλια-Καρακωνσταντόπουλου.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-Α.Ε.Κ.Τ. 51-40 (17-10, 31-17, 37-27, 51-37)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μαραβέλιας, Καρακωνσταντόπουλος
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Π. Κάσσης): Ευσταθίου 4, Φωστέρης 5(1), Κάτσικας 7(1), Τσιστράκης, Κεραμειδάς 10(1), Βουρνάς 7, Κουκουβάκης 9(2), Μιχαλακάκος 3(1), Πιστιόλης, Γεωργάκης 5(1), Ντάσκας, Ιμπραημάκης 1.
Α.Ε.Κ.Τ. (Μ. Τσαπάκης): Μαστρογιάννης 1, Χατζηχρήστος 7(1), Δοροβίτσας 2, Ρενέσης 8, Κόλλιας 6, Θεοδώρου, Μαραγκόπουλος 5, Αθανασόπουλος, Κουκουλάς, Αηδονίδης, Κωσταρέλλος 11(3), Τζιτζής.
•Ο αγώνας αυτός ήταν ο πρώτος -χρονικά- για όλες τις διοργανώσεις της ΕΣΚΑΝΑ τη φετινή αγωνιστική περίοδο.
•Οι παίκτες του Προφήτη αγωνίστηκαν με μαύρες κορδέλες στις φανέλες τους, τιμώντας τη μνήμη του αδικοχαμένου ποδοσφαιριστή μας, Γιώργου Μανώλη.
•Αρκετός κόσμος στα Καμίνια (περίπου 100 άτομα), ανάμεσα τους και πολλοί προπονητές και αθλητές ομάδων Β' ΕΣΚΑΝΑ, που είχαν την ευκαιρία για κατασκοπεία, αφού στην εν λόγω κατηγορία αγωνίζονται και οι δύο σημερινοί αντίπαλοι.
•Στην δεύτερη φάση θα αντιμετωπίσουμε  το νικητή της αναμέτρησης Νίκαια-Πέρα.
•Ο Μάριος Ιμπραημάκης σκόραρε για πρώτη φορά με την ανδρική ομάδα, κι έτσι το "μπουγέλο" στα αποδυτήρια ήταν... αναπόφευκτο!
•Και φυσικά το καθιερωμένο πια... φαγοπότι μετά το παιχνίδι, με... ρεκόρ προσέλευσης, αφού πέρα από τους αθλητές έδωσαν το παρόν και πολλοί φίλοι της ομάδας.