Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΑΣ ΠΟΝΤΙΩΝ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 0-2

Ο Σπυρόπουλος πανηγυρίζει το πρώτο
γκολ της νέας σεζόν (sportactive.gr)
Με τις μηχανές να δουλεύουν στο ρελαντί, ο Προφήτης Ηλίας πήρε την πρόκριση με αντίπαλο τον ΑΣ Ποντίων και σκορ 2-0. Ο αγώνας έγινε σε συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα, φυσικά λόγω του θανάτου του Γιώργου Μανώλη, με τους παίκτες μας να φορούν μαύρα περιβραχιόνια, και να τηρείται ενός λεπτού σιγή πριν την έναρξη.
Το παιχνίδι κρίθηκε ουσιαστικά στο πρώτο ημίχρονο, κατά το οποίο διαμορφώθηκε και τελικό αποτέλεσμα. Ο Σπυρόπουλος σκόραρε στην πρώτη καλή ευκαιρία της... σεζόν, με "ξερό" σουτ μέσα από την περιοχή (11'), και ο Λάππας διπλασίασε στο 43', μετά από υπέροχη μεγάλη  μπαλιά του Βασιλόπουλου, και αφού πρώτα "τσίμπησε" την μπάλα με το κεφάλι προ του Χαλκιά. Ενδιάμεσα ο Λάππας είχε και δοκάρι (20'), ενώ ο Βισβάρδης μια πολύ καλή κεφαλιά που πέρασε λίγο άουτ (29'). Μετά το δεύτερο γκολ, ο Προφήτης Ηλίας περιορίστηκε στο να προσέχει τα μετόπισθεν, αλλά οι Πόντιοι δεν μπορούσαν να απειλήσουν ουσιαστικά. Όσες φορές συνέβη κάτι τέτοιο ήταν από λάθη της άμυνάς μας, με τον Μεμπέλι όμως να είναι αλάνθαστος και να μην επιτρέπει στους Δραπετσωνίτες να ξαναμπούν στη διεκδίκηση της πρόκρισης, όπως στην περίπτωση του 68', που σταμάτησε αρχικά τον Μουσταλίογλου, με τον Σιμιτζή στην εξέλιξη της φάσης να αστοχεί. Ήταν ουσιαστικά ενα γερό φιλικό τεστ, καθώς ο Προφήτης δεν έχει κλείσει καλά-καλά δυο βδομάδες προετοιμασίας, με την γενική εικόνα πάντως να είναι καλή. Ο -ως συνήθως- κακός Σαχίνης έκανε φιλότιμες προσπάθειες να χαλάσει το παιχνίδι, δίχως όμως να τα καταφέρει. Η επόμενη φάση διεξάγεται το προσεχές Σαββατοκύριακο, και ο αντίπαλος θα γίνει γνωστός μετά από νέα κλήρωση.
ΑΣ ΠΟΝΤΙΩΝ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 0-2
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Σαχίνης (Παντέλης, Φωτιάδης)
ΣΚΟΡΕΡ: 11' Σπυρόπουλος, 43' Λάππας
ΑΣ ΠΟΝΤΙΩΝ (Γ. Ματθαίου): Χαλκιάς, Χαντζής Π., Πρωτόπαππας, Χαντζής Γ., Σαπαλούδης, Μπέλλος(75' Μουτάφης), Σιμιτζής(75' Νίνος), Μουσταλίογλου, Λαμπρόπουλος, Σοϊλεμετζίδης.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Π. Δαούτης): Μεμπέλι, Γεωργακάκος (46' Βέργος), Βισβάρδης, Καλλινικίδης, Βισβίκης, Σπυριδάκης, Διαμαντόπουλος, Σπυρόπουλος, Βασιλόπουλος (70' Βενιός), Λάππας, Ευγενείας (64' Μπουρδήμος).

Ενός λεπτού σιγή και η σκέψη όλων μας στον Γιώργο (sportactive.gr)

Το γκολ αφιερωμένο εκεί ψηλά (sportactive.gr)