Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ Ο Ο.Π.Α.Ν.

Η διάθεση του Οργανισμού Πολιτισμού - Αθλητισμού - Νεολαίας του Δήμου Πειραιά να είναι κοντά στα σωματεία είχε φανεί από την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ε.Π.Σ.Π. στις 19 Μαΐου. Ο Ο.Π.Α.Ν., μέσω του Προέδρου, κ. Γ. Σιγάλα, και του Αντιπροέδρου, κ. Α. Θεοδώρου, άρχισε να δείχνει έμπρακτα το ενδιαφέρον του, παίρνοντας κάποιες σημαντικές αποφάσεις, προς όφελος των ποδοσφαιρικών σωματείων του Δήμου.
Από την πρόσφατη συνάντηση Ε.Π.Σ.Π. - Ο.Π.Α.Ν.
Δεξιά οι κ.κ. Θεοδώρου - Σιγάλας
Συγκεκριμένα, ο Δήμος την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο, θα αναλάβει τη μεταφορά των τμημάτων υποδομής των πειραϊκών σωματείων, όταν αυτά αγωνίζονται εκτός έδρας. Η μεταφορά θα γίνεται με πέντε συνολικά δημοτικά λεωφορεία, και θα πραγματοποιείται κατόπιν συνεννόησης με τα σωματεία και την Ένωση. Μια κίνηση που βοηθά πολύ τις ομάδες, αφού στο εξής οι μικροί αθλητές θα μεταφέρονται στα γήπεδα οργανωμένα και με ασφάλεια, και όχι στοιβαγμένοι σε αυτοκίνητα γονέων, ή ακόμη χειρότερα, σε ταξί όπως συνέβαινε μέχρι τώρα. Ακόμη, ο Ο.Π.Α.Ν. τοποθέτησε αποδυτήριο στο προπονητήριο της Αμοργού, ενώ εξήγγειλε άμεση έναρξη εργασιών βελτιωτικού χαρακτήρα στα προπονητήρια της Αμοργού και του Αγ. Διονυσίου.
Επίσης, μετά από πρόταση του Προέδρου της Ε.Π.Σ.Π., κ. Σ. Μπρατσόλη, ο Ο.Π.Α.Ν. δέχθηκε να καλύπτει το κόστος προληπτικής ιατρικής για τους αθλητές (η περίφημη "κάρτα υγείας"), ενώ πολύ σημαντική θεωρείται η παραχώρηση ωρών στο γήπεδο 5x5 στα Βοτσαλάκια, ώστε να προπονούνται τα σωματεία του ΣΕΦ, σε περίπτωση που το τελευταίο κλείσει για ανακατασκευή.
Μας έχετε συνηθίσει να γκρινιάζουμε, αλλά ασφαλώς δεν μπορούμε παρά να επικροτήσουμε τις παραπάνω ενέργειες, που οπωσδήποτε είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Η πρώτη εντύπωση δείχνει πως οι κ.κ. Σιγάλας και Θεοδώρου έχουν ειλικρινή διάθεση να βοηθήσουν στην ανάπτυξη του αθλητικού Πειραιά, και μακάρι η συνέχεια να είναι ανάλογη.