Κυριακή 10 Απριλίου 2011

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΛΕΩΝ ΜΟΣΧ.-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 62-67

Αντρίκειο διπλό για την ομάδα μπάσκετ, που κέρδισε μέσα στο Μοσχάτο τον Λέοντα με 67-62, εξασφαλίζοντας μια θέση στην πρώτη πεντάδα. Παράλληλα, μπορεί να βλέπει και προς την τέταρτη θέση, αφού η Καστέλλα, μετά την ήττα-σοκ από την πρακτικά υποβιβασμένη Νέα Σμύρνη στα Καμίνια, "γκρεμίστηκε" από την προνομιούχο τριάδα (επ’ ωφελεία των Σουρμένων) , και η απόσταση που μας χωρίζει μειώθηκε πια στον πόντο. Η ομάδα του λόφου πήγε στο πολύ όμορφο κλειστό του Μοσχάτου ελλιπής (Πιστιόλης-θλάση, Νικόλτσος-επαγγ.λόγοι), και το κυριότερο χωρίς κλασσικό σέντερ, καθώς ο Κριτσιδήμας ήταν επίσης εκτός με διάστρεμμα, ενώ ο Τσιστράκης πονούσε πολύ στη μέση και ντύθηκε μόνο για ψυχολογικούς λόγους. Μεγάλο πρόβλημα, ειδικά από τη στιγμή που ο Λέων διαθέτει έναν από τους πιο δυνατούς και καλούς ψηλούς της κατηγορίας, τον Κόλλια. Έτσι, στη θέση "5" αγωνίστηκαν κατ' ανάγκη οι Κάτσικας και Βουρνάς, που όμως τα πήγαν περίφημα, αφού ότι τους έλειπε σε δύναμη και ύψος, το κάλυψαν με πάθος και μυαλό, και, δίνοντας συγκινητικές μάχες, περιόρισαν τον Κόλλια στους 10 πόντους, τη στιγμή που και το άλλο ατού του Λέοντα, ο Λουκής, έμεινε κι αυτός σε ρηχά νερά. Αυτά στην άμυνα. Σε ότι αφορά το επιθετικό κομμάτι, η ομάδα του λόφου είχε την τύχη να έχει σε μεγάλη μέρα τον Συριανό, που έκανε εκπληκτικό παιχνίδι, ειδικά στο β’, που πέτυχε τους 17 από τους 22 πόντους του, τραβώντας το σκοράρισμα. Αν και ο τίτλος του Μ.V.P., μάλλον πρέπει να μοιραστεί στα... οκτώ, αφού για μια ακόμη φορά όλοι όσοι έπαιξαν άφησαν καρδιά και ψυχή στο παρκέ... Η αναμέτρηση ήταν πραγματικό ντέρμπι, και καμιά ομάδα δεν έδειχνε ικανή να ξεφύγει στο σκορ με περισσότερους από τέσσερις πόντους. 12-16 στο 10’, 24-20 στο 15’, 31-32 ημίχρονο, 44-45 στο 30’. Με την έναρξη του τετάρτου δεκαλέπτου, ο Προφήτης έδειχνε να ξεφεύγει λίγο (48-55 στο 33’), όμως οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και ισοφάρισαν δυόμιση λεπτά πριν το τέλος σε 59-59. Από εκείνο το σημείο και μετά όμως οι παίκτες μας έβγαλαν πολύ μεγάλες άμυνες, πήραν τα ριμπάουντ που έπρεπε (καθοριστικός στο κομμάτι αυτό ο "Μαλλιάς"), και λειτουργώντας ψύχραιμα στην επίθεση έκαναν σερί 8-0 και έφτασαν στο 59-67 λίγο πριν το φινάλε, πανηγυρίζοντας μια πολύ μεγάλη νίκη, που αν μη τι άλλο την άξιζαν... Με προβλήματα η διαιτησία των Γαρδέλη-Λαμπίρη, που πάντως κατάφεραν σε γενικές γραμμές να κρατήσουν ένα πολύ δυνατό ματς, αν και είχαν να αντιμετωπίσουν και δυο πολύ... γκρινιάρηδες πάγκους...
ΛΕΩΝ ΜΟΣΧ.-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 62-67 (12-16, 31-32, 44-45, 62-67)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Γαρδέλης, Λαμπίρης
ΛΕΩΝ ΜΟΣΧ. (Ι. Μουριχίδης): Καρυοφύλλης 8, Σονίδης 3(1), Παυλιάς 3(1), Λουκής 8(1), Σταυρουλάκης 2, Δημάκης 11, Κόλλιας 10(1), Βασιλάκος 3(1), Χιώτης, Αλεξίου 9(3), Ραπανάκης 5(1).
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Π. Κάσσης): Συριανός 22(4), Ευσταθίου 1, Κεραμειδάς 7, Βουρνάς 8, Κουκουβάκης 17(1), Μιχαλακάκος 5, Κάτσικας 5(1), Γεωργάκης 2.