Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΕΛΛΗΝΙΚΟ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 51-47

Κρίμα για την ομάδα μπάσκετ, που έκανε μεγάλη προσπάθεια, όμως τελικά έχασε από το δεύτερο στη βαθμολογία Ελληνικό με 51-47. Στο βοηθητικό του Ελληνικού βρέθηκαν αντιμέτωπες οι δύο καλύτερες άμυνες της κατηγορίας, και έτσι το... μενού ήταν λογικό να περιέχει σκληρές φάσεις, μπόλικο ξύλο, και ελάχιστες όμορφες ενέργειες. Μετά το αρχικό 9-6 (7’), η άμυνα του Προφήτη κράτησε τους γηπεδούχους χωρίς πόντο για εννέα ολόκληρα λεπτά και στο 16’ προηγούμασταν 9-16, έχοντας τον πλήρη έλεγχο της αναμέτρησης. Μέχρι το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου (28-34) είχαμε μια σταθερή διαφορά πάνω από πέντε πόντους, που για τα δεδομένα της αναμέτρησης ήταν μεγάλη. Όμως δεν αντέξαμε στους ίδιους, εξοντωτικούς, αμυντικούς ρυθμούς και για το τέταρτο δεκάλεπτο. Στο διάστημα αυτό το Ελληνικό πέτυχε τέσσερα τρίποντα, ενώ μέχρι τότε δεν είχε βάλει κανένα. Αυτός που μας «σκότωσε», ήταν ο Καρασούλος, που τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια φορούσε την φανέλα του Προφήτη. Ο Γιώργος, ένα από τα καλύτερα παιδιά που έχουν περάσει από το λόφο, πέτυχε το καθοριστικό τρίποντο, κάνοντας το 48-44 ενάμιση λεπτό πριν το τέλος, κρίνοντας ουσιαστικά το ματς. Από την ομάδα μας, συγκλονιστική εμφάνιση έκανε ο Αλέξης Μιχαλακάκος, όμως το πιο σημαντικό είναι το πολύ μεγάλο πάθος που έδειξαν όλα τα παιδιά, και είναι σίγουρο πως με τέτοιες εμφανίσεις, και τόσο μεγάλη διάθεση, δε θα αργήσουμε να σώσουμε την κατηγορία. Με πολλά παράπονα μας άφησε η διαιτησία των Δελαγραμμάτικα-Δαρζέντα. Το Ελληνικό, που στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα κυνηγούσε στο σκορ, σούταρε 31 βολές, και εμείς 17...
ΕΛΛΗΝΙΚΟ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 51-47 (9-10, 18-24, 28-34, 51-47)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Δελαγραμμάτικας, Δαρζέντας
ΕΛΛΗΝΙΚΟ (Σ. Νικολαΐδης): Λιοφάγος 2, Καρασούλος 9(1), Ζηνέλης, Μπούτας 11(2), Παπαμαρινόπουλος 6, Ιντζελέρ 10(1), Τερτίκας, Τσιμπιράκης 3, Βαγιανός 7, Χανιάς 3.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Π. Κάσσης): Ευσταθίου 3, Πιστιόλης, Τσιστράκης, Κεραμειδάς, Βουρνάς 8, Κουκουβάκης 12, Μιχαλακάκος 16(1), Κάτσικας 8(1), Παναγιωτόπουλος.