Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΤΕΛΑΜΩΝΑΣ 75-62

Φτιαγμένος από ατσάλι ο Προφήτης Ηλίας, πήρε μια πανάκριβη νίκη με 75-62 επί του Τελαμώνα Σαλαμίνας, χθες βράδυ στα Καμίνια.
Η αναμέτρηση προλογιζόταν ως το ντέρμπι της αγωνιστικής για την Γ΄ΕΣΚΑΝΑ. Και αποδείχτηκε πως έτσι ήταν, καθώς περιελάμβανε κλειστό σκορ, δυνατές μονομαχίες, πάθος, αλλά και ένταση. Μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά, ο Προφήτης ήταν αυτός που επέβαλλε πρώτος τον ρυθμό του, προηγούμενος με 29-20 στο 18', για να πάμε στα αποδυτήρια στο +6 (31-25). Μέχρι το 30' (53-47) η ομάδα του λόφου είχε τη σταθερή πρωτοπορία στο σκορ, όμως ο Τελαμώνας έμενε κοντά κυρίως χάρη στα μακρινά σουτ του αειθαλή (43 ετών παρακαλώ) Πούτου. Στην έναρξη της 4ης περιόδου οι νησιώτες έκαναν το δικό τους ξέσπασμα, προσπερνώντας μάλιστα στο 33' (55-56). Δύο τρίποντα από τους Κουκουβάκη και Συριανό μας έδωσαν ξανά προβάδισμα νίκης (62-58 στο 35'), και ο Τελαμώνας, που τα περίμενε όλα από τους Πούτο-Νάννο, δεν είχε άλλες δυνάμεις, για να φτάσουμε να κλείσουμε τον αγώνα με μια καλή διαφορά 13 πόντων.
Κορυφαίος της αναμέτρησης ήταν ο Κώστας Κουκουβάκης. Παίκτης-ορχήστρα, όχι μόνο ήταν πρώτος σκόρερ, αλλά και έπαιξε άμυνα, οργάνωσε και πάσαρε. Τεραστια η συνεισφορά του Κεραμειδά (12 π. αλλά και πολύ βρώμικη δουλειά). Από κοντά και οι Κριτσιδήμας (μακράν ο πιο σταθερός μας παίκτης) και ο Συριανός, που εδώ και καιρό έψαχνε ένα καλό παιχνίδι και το βρήκε χθες. Όλοι όμως οι παίκτες μας έπαιξαν καλά, έβγαλαν πολύ πάθος και φαίνεται πως αφήνουμε οριστικά πίσω μας τον μεγάλο μας αντίπαλο, που δεν είναι άλλος από το άγχος, όπως αυτό εμφανίστηκε στα δύο πρώτα επίσημα ματς.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΤΕΛΑΜΩΝΑΣ 75-62 (10-13, 31-25, 53-47, 75-62)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μέλης, Αλεβίζος
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Π. Κάσσης): Συριανός 13(1), Νικόλτσος, Βουρνάς 2, Κεραμειδάς 12(1), Πιστιόλης, Κουκουβάκης 24(1), Μιχαλακάκος 8(2), Κριτσιδήμας 11, Κάτσικας 3(1), Παναγιωτόπουλος 2.
ΤΕΛΑΜΩΝΑΣ (Η. Παπασάββας): Δαμαλίτης 2, Βιλλιώτης 2, Δουνιάς, Δούμπας 10, Πούτος 18(4), Νάννος 19, Κόικας 5, Αγγελινιάδης 4(1), Πατάπης 2, Γκέγκα.
•Οι ήττες φέρνουν γκρίνια και ο Σαλαμίνιοι, μόλις είδαν πως χάνουν το παιχνίδι, τα έβαλαν με τους διαιτητές. Τα όρια υπερέβη ο Δουνιάς, που 8 δευτερόλεπτα πριν το τέλος εξύβρισε τον Αλεβίζο, και τώρα κινδυνεύει με βαριά καμπάνα από την ΕΣΚΑΝΑ, αφού του κρατήθηκε το δελτίο.
•Αρκετοί ήταν και χθες οι φίλαθλοι του συλλόγου που ήρθαν στα Καμίνια και παρακολούθησαν την αναμέτρηση.
•Στις εξέδρες του κλειστού βρέθηκε και ο πρόεδρος της ΕΣΚΑ, και μέλος του ΔΣ της ΕΟΚ, κ. Μπασούρης.