Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ

Εβδομάδα πρωταθλημάτων είναι αυτή που μόλις μπήκαμε, αφού ξεκινούν τα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου και μπάσκετ, και ας δούμε τα τελευταία νέα των τμημάτων μας.
Στο ποδόσφαιρο, το Σαββατοκύριακο παίξαμε δύο φιλικά. Το Σάββατο, μετά από πολύ κακή εμφάνιση χάσαμε 1-2 σπό το Χατζηκυριάκειο, ενώ την Κυριακή ήμασταν αρκετά βελτιωμένοι και κερδίσαμε 2-1 τον Πολυκράτη με τέρματα των Πολυζωγόπουλου και Χ. Τσάδαρη. Χθες η ομάδα γυμνάστηκε κανονικά στο ΣΕΦ. Για το παιχνίδι της Κυριακής με την Σπίθα, μοναδικός πονοκέφαλος για τον Δημήτρη Λουκαρέα είναι ο Παντελής Διαμαντόπουλος, που υποφέρει από τράβηγμα και κάνει αγώνα δρόμου για να είναι έτοιμος στην πρεμιέρα. Στην ομάδα ενσωματώθηκε και ο Μίμης Γιοβανάκης, που έπαιξε ένα ημίχρονο εναντίον του Πολυκράτη, είναι όμως αμφίβολο κατά πόσο θα είναι έτοιμος για την Κυριακή από πλευράς φυσικής κατάστασης.
Το Σάββατο ξεκινά και το εφηβικό πρωτάθλημα, η κλήρωση του οποίου έγινε χθες. Εμείς θα είμαστε στον αρκετά δύσκολο πρώτο όμιλο, μαζί με Αστέρια Δραπ., ΑΕ Σαλαμίνας, Καστέλλα, Προοδευτική, Αστέρα Ρέντη και Χαραυγή. Στις προπονήσεις μετέχουν περίπου 25 παιδιά και το Σάββατο έγινε φιλικό εναντίον του ΑΟ Πειραιά και κερδίσαμε 3-2. Τέλος καθήκοντα εφόρου του τμήματος παίδων-εφήβων ανέλαβε, μετά από απόφαση του Δ.Σ., ένας παλιός γνώριμος, ο Γιώργος Κατσαμάς. Ο Γιώργος, που έχει συνδέσει το όνομά του με το ποδοσφαιρικό τμήμα του Ομίλου, επιστρέφει στις επάλξεις μετά από τέσσερα χρόνια για να βοηθήσει τη νέα προσπάθεια που γίνεται στο τμήμα.
Στο μπάσκετ την Παρασκευή κάνουμε ποδαρικό στον μαραθώνιο με ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι στο Σελεπίτσαρι, με αντίπαλο τη νεανική ΕΑΝ. Ο Παύλος Κάσσης βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να έχει όλους τους παίκτες ετοιμοπόλεμους. Ο Αλέξης Μιχαλακάκος δεν έχει ξεπεράσει εντελώς το εξάρθρημα στον δεξί του ώμο, αλλά εδώ και πέντε μέρες γυμνάζεται κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα, και όλα δείχνουν πως θα σφίξει τα δόντια και θα δηλώσει "παρών". Επιπλέον, επέστρεψε από τα Γιάννινα ο Αλέξης Βουρνάς, και το απουσιολόγιο πλέον είναι λευκό. Την Κυριακή έγινε φιλικό στην Καλλιθέα με τον Αετό, ενώ και σήμερα έχουμε φιλικό στο Αιγάλεω με τον τοπικό ΜΕΛΑΣ.
Όσο για τα παιδοεφηβικά... αφήστε το καλύτερα αφού φέτος επικρατεί ένα απίστευτο μπάχαλο στην ΕΣΚΑΝΑ σχετικά με τη Β' Κατηγορία Παιδοέφηβων και ουδείς γνωρίζει πότε θα ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα. Δυστυχώς η ΕΣΚΑΝΑ από μόνη της βυθίζει, χρόνο με το χρόνο τα πρωταθλήματα υποδομής στην ανυποληψία, και οι προτάσεις που κατά καιρούς κάνουμε απευθύνονται εις ώτα μη ακουόντων. Έτσι ο καιρός περνά με προπονήσεις και μερικά φιλικά. Οι παίδες έπαιξαν με Αετό και Καστέλλα, ενώ οι έφηβοι δύο φορές με την Αμφιάλη. Η πρεμιέρα των κορασίδων ήταν να γίνει το Σάββατο στην "Arena" με τον Τελαμώνα, όμως ο αγώνας αναβλήθηκε, μιας και η ομάδα της Σαλαμίνας ειδοποίησε παραμόνη της αναμέτρησης πως δε θα μπορέσει να αγωνιστεί, επικαλούμενη πως δεν είχε έτοιμα τα δελτία των αθλητριών. Φαίνεται ότι εμείς που τρέχαμε στην ΕΟΚ για να τα ετοιμάσουμε εγκαίρως είμαστε τα κορόιδα της υπόθεσης... Για την τύχη του αγώνα θα αποφασίσει η αρμόδια επιτροπή (αν υπάρχει...) της ΕΣΚΑΝΑ, και η πρεμιέρα των κοριτσιών μετατέθηκε για αυτό το Σάββατο με ...ταξίδι στη Μάνδρα.
Καλή επιτυχία στα δύο ανδρικά μας τμήματα στις πρεμιέρες των πρωταθλημάτων τους.