Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Η ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ

Αγώνες για όλους και το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε!
Και ξεκινάμε με τα κορίτσια μας, που το Σάββατο το πρωί υποδέχθηκαν την Καστέλλα στην "Arena". Μπορεί η ζέστη να ήταν έντονη και να έλειπαν οι ψηλές μας, όμως τα κόριτσια προσπάθησαν και κατάφεραν να κοντράρουν τις αντιπάλους τους, που ούτως ή άλλως ήταν περισσότερο στα μέτρα μας από τις ομάδες με τις οποίες παίξαμε τις προηγούμενες φορές. Το γειτονικό σωματείο κάνει κι αυτό τα πρώτα του βήματα στο γυναικείο μπάσκετ, αφού είναι η δεύτερη χρονιά που λειτουργεί τα εν λόγω τμήματα. Γίνεται όμως σωστή δουλειά, αφού και πολλά κοριτσάκια έχουν μαζέψει, ενώ οι "μεγάλες" στην πρώτη τους χρονιά στο πρωτάθλημα πέρασαν στα πλέι-οφ της ΕΣΚΑΝΑ και κατέλαβαν την πέμπτη θέση. Για τις δικές μας, αυτός ήταν πιθανότατα και ο τελευταίος φιλικός αγώνας για φέτος. Η "πειραματική" χρονιά φτάνει σιγά-σιγά στο τέλος της και ελπίζουμε η προσπάθεια να συνεχιστεί, και από Σεπτέμβρη να δηλώσουμε συμμετοχή και στα επίσημα πρωταθλήματα.

Πάμε τώρα και στα αγόρια. Οι 99άρηδες συνέχισαν τις υποχρεώσεις τους για το τουρνουά της Δραπετσώνας με αντίπαλο τον Φάρο. Η ομάδα του Κερατσινίου αποδείχτηκε χαμηλό εμπόδιο για τους μικρούς του κόουτς Θεοδωρόπουλου, που νίκησαν με το ευρύ 60-13. Το σημαντικότερο όμως είναι πως και πάλι έπαιξαν όμορφο μπάσκετ, αποσπώντας πολλές φορές τα χειροκροτήματα των θεατών.
Και κλείνουμε με τι άλλο, με τα "μωρά" μας! Η Κυριακή αυτή ήταν πολύ σημαντική για τους πιτσιρικάδες που έπαιξαν το πρώτο τους παιχνίδι με κανονικό σκορ και χρόνο, στα πλαίσια του τουρνουά του Φοίνικα Καλλίπολης. Και εντελώς τυχαία (έτσι, Έφη...;) το πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής περιελάμβανε το ντέρμπι Φοίνικας-Προφήτης, που τείνει να εξελιχθεί σε παραδοσιακή κόντρα! Το νικηφόρο 38-23 ασφαλώς έχει δευτερεύουσα σημασία, αφού έχουμε πολλές φορές τονίσει πως σε τέτοιους αγώνες άλλα πράγματα είναι αυτά που μετράνε. Και τα χαμόγελα όλων, από όποια ομάδα και αν είναι, μετά το παιχνίδι, ασφαλώς είναι η μεγαλύτερη νίκη. Δε μπορούμε πάντως να μην αποδώσουμε τα εύσημα στη διαιτησία, αφού η "φάτσα" έδωσε πραγματικό ρεσιτάλ, και μοίρασε και τα κουκούτσια. Ραντεβού τώρα την άλλη Κυριακή και ο γράφων δε σας κρύβει πως ήδη ανυπομονεί για τον επόμενο αγώνα!